Persbericht Glashelder, participatie van PG2

PERSBERICHT

Glashelder zet glasvezelmarkt op scherp!

ROTTERDAM – De onafhankelijke glasvezelprovider Glashelder is door Sprout geselecteerd tot de 10 meest
innovatieve ondernemingen van Nederland. Glashelder heeft dit jaar van zich doen spreken door op vernieuwende
wijze samen met lokale initiatiefnemers zich in te zetten voor de aanleg van glasvezelnetwerken. In de door grote marktpartijen gedomineerde glasvezelmarkt is Glashelder er in geslaagd om met een vernieuwend business model de aanleg van glasvezel, met ruimte voor lokale diensten en initiatieven, te realiseren waarbij ook de buitengebieden worden aangesloten op glasvezel.

Een onafhankelijk alternatief

“Met de recente overname en samenvoeging van enkele middelgrote glasvezelproviders door KPN wordt de keuze voor de consument op glasvezel beperkt. “Juist nu is het belangrijk om de klant een écht alternatief te bieden, waarbij persoonlijke service en kwaliteit worden gewaarborgd”, aldus directeur Sander Waterval. “Met Glashelder willen we niet alleen een flexibele partner zijn voor lokale initiatieven en vastgoedpartijen, maar ook juist dié onderscheidende diensten aanbieden waarmee glasvezel zijn meerwaarde bewijst ten opzichte van de traditionele koper- en coaxnetwerken. Het is daarom jammer dat er naast keuzevrijheid, nu ook een stuk innovatiedrang uit de markt verdwijnt. De klant is uiteindelijk niet gebaat bij meer van hetzelfde.” De recente ontwikkelingen biedt Glashelder echter ook de kans om als onafhankelijke provider een alternatief te bieden. Hierbij wordt niet alleen aangeboden op de netwerken van Reggefiber, maar ook over glasvezelinitiatieven van ondernemers, lokale burgercomités en zelfstandige kabelaars, zoals in Waalre en Harderwijk.

Glashelder richt zich op verdere groei

2013 zal voor Glashelder in het teken van forse groei staan. Niet alleen wordt er verder geïnvesteerd in de
dienstverlening, ook brengt de snelle groei nieuwe investeringen met zich mee. Eind oktober is daarom een investeringsronde succesvol afgerond, waarbij een consortium aan enthousiaste en ervaren investeerders met een significante investering is ingestapt om een gezonde groeispurt mogelijk te maken. Glashelder ziet de komende jaren volop kansen om zichzelf succesvol te onderscheiden van andere aanbieders. Naast het leveren van consumentgerichte diensten adviseert Glashelder ook overheidsinstellingen en vastgoedpartijen hoe zij een glasvezelnetwerk zo open mogelijk kunnen aanleggen en/of exploiteren. Bij veel grote renovatie- en nieuwbouwprojecten wordt nog steeds niet direct aan glasvezel gedacht als basisvoorziening. “Met Glashelder Projecten adviseren en ondersteunen we vastgoedpartijen met de aanleg van glasvezel en de extra mogelijkheden zoals ontsluiting van gebouwgebonden installaties en een interessant terugverdienmodel van de investering in glasvezelnetwerken”, zo besluit Sander Waterval.

Over Glashelder

Glashelder is een onafhankelijke glasvelprovider, die samen met een scala aan lokale en landelijke dienstaanbieders
een compleet en onderscheidend dienstenpakket aanbiedt aan de consumentenmarkt. Zij levert naast internet, televisie en telefonie ook mobiele telefonie, huisbeveiliging en overige diensten over glasvezel en is in april 2010 gestart als één van de eerste onafhankelijke glasvezelproviders van Nederland.

Glashelder Projecten is een expertisecentrum voor overheidsinstellingen en vastgoedpartijen op het gebied
van aanleg en exploitatie van open glasvezelnetwerken. Glashelder maakt deel uit van Mobile Communications, een holding waarbinnen diverse innovatieve telecom-/ICT-bedrijven actief zijn. Meer informatie vindt u op www.glashelder.nl.