Monthly Archives: November 2017

Uitreiking van de K.P. van der Mandelepenning

Door Sieka Romeijn van De Schakel:

Van der Mandele penning

De cheques voor de twee goede doelen. Tweede van links Leen den Otter van de stichting Klassiek in Rhoon en derde van links Leon van Barneveld van stichting HERMAN.

RHOON – Ondernemer Fleur Groenendijk uit Rhoon ontving maandag 27 november de Mr. K.P. van der Mandele penning uit handen van CvK Paul Smit in de Rotterdam Hal van het World Trade Centre.

Het is voor de achtste keer dat deze prestigieuze penning wordt uitgereikt. De penning staat symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap. Onder voorzitterschap van mr. Jan Loorbach zijn de juryleden als ´speurneuzen´ jaarlijks op zoek naar een ondernemer die in aanmerking komt voor deze penning. ,,Van belang is vooral die ondernemers in het vizier te krijgen die achter de schermen werken. Fleur Groenendijk is zo´n ondernemer”, aldus jurylid Gillis. ,,Het gaat om initiatieven die getuigen van verantwoordelijk burgerschap. Dat wil zeggen dat het initiatief primair dienstig is aan het algemeen belang en niet aan het eigen belang van de betrokken ondernemer.” Gespreksleider Jan-Dirk Stouten ondervroeg Fleur Groenendijk over de betekenis voor hem van de te ontvangen penning en zijn motieven achter zijn inzet. Jan Dirk Stouten: ,,Ik durf het bijna niet te vragen, maar wat gaat nu door u heen?” Fleur Groenendijk: ,,Ik ben zeer vereerd dat er van mij een beeld van verantwoord ondernemerschap wordt geschetst. Daar ben ik echt happy mee!” De Rhoonse ondernemer was onder meer president-commissaris van Groenendijk Yellow Cabin, een beursgenoteerd bedrijf dat is opgegaan in GE Capital Modular Space. Op velerlei terreinen ondersteunt hij maatschappelijke en bedrijfsmatige initiatieven. Met zijn Fleur Groenendijk Foundation ondersteunt hij jonge kunstenaars en architecten. De Meester is een jaarlijkse prijs die Fleur Groenendijk uitreikt aan jonge architecten om hun talenten verder te ontwikkelen. ,,Als je niet meer ‘hoeft’ wat drijft je dan?”, was de vraag van Smit. ,,De voldoening”, antwoordde Groenendijk.

PG2 investeert in een Bikkel

PG2 vindt het van belang ook impact of social investments te doen. Uit dit oogpunt heeft PG2 besloten in 2018 een Bikkel te ondersteunen. Een Bikkel is een jonge startende ondernemer met een levensbepalende lichamelijke beperking die voorgedragen wordt door de Bart de Graaff Foundation, de stichting die kort na het overlijden van Bart de Graaff is opgericht door zijn familie en vrienden.

Een Bikkel ondersteunen kan op verschillende manieren, zowel door bv een startkapitaal te doneren als ook door een jaar lang adviseren, begeleiden en het delen van kennis en ervaring, zodat de Bikkel een goede start kan maken op het terrein van ondernemen.

In januari 2018 wordt bekend gemaakt met welke Bikkel PG2 gaat samenwerken.