Achtergrond

vervoerHet ondernemen is een rode lijn in de familie Groenendijk. De vader van Fleur richtte na de Tweede Wereldoorlog een transportbedrijf op waarin Fleur en zijn broers van jongs af aan actief waren. In de jaren 70 ontstond naast het transportbedrijf ook een verhuurbedrijf voor tijdelijke ruimte, Groenendijk Yellow Cabin. In 1986 werden de aandelen genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs. Tien jaar later werd het bedrijf overgenomen door het Amerikaanse General Electric, één van de grootste ondernemingen ter wereld. Na de verkoop heeft Fleur Groenendijk PG2 Venture Capital opgericht.

 

Sinds 2009 is het kantoor van PG2 gevestigd in het Groot Handelsgebouw aan het Stationsplein in Rotterdam. Uitgangspunt voor het interieur van het kantoor van PG2 is het bedrijfsproces dat PG2 nastreeft: van een ruw idee een goed product smeden.

Architectenbureau TomDavid heeft aan dit proces het concept ontleend: een interieur in de vorm van een ruw model dat aan alle kanten nog geplamuurd en geschuurd lijkt te moeten worden. Een momentopname in het proces van verbetering.