De mensen

Het team van PG2 bestaat uit: Fleur Groenendijk, Joost A.T.M. van Gils, Veerle Absil en                  Margot Bijleveld.


Fleur Groenendijk, (oprichter)

Fleur Groenendijk heeft in 1996 PG2 Venture Capital opgericht, waarmee hij participeert in startende ondernemingen en de founders met raad en daad bijstaat.

In 1964 trad hij in dienst bij Moret en Limperg (Ernst & Young), gevolgd door de Hollandsche Beton Groep en later Abemy International Holding, de importeur van Mitsubishi, Seat en Hyundai. Na verschillende functies te hebben vervuld wordt hij in 1980 algemeen directeur van Abemy Internatiol Holding, een positie die hij tot 1992 bekleedt. Tevens is hij in die tijd president commissaris van het beursgenoteerde familiebedrijf Groenendijk Yellow Cabin, carrosseriefabriek Deckers en de Infotheek Groep. Na de verkoop van Groenendijk Yellow Cabin in 1996 richt Fleur zich fulltime op PG2 Venture Capital.

Ook komen er verschillende kunst- en culturele activiteiten bij:  GB5: In De Schijnwerper en de Fleur Groenendijk Foundation

Voorheen werd een aantal functies vervuld die inmiddels zijn beëindigd:

Bestuurslid van Arminius
Voorzitter van het bestuur van Roodkapje
Bestuurslid van Bridges to Fashion
Voorzitter van het bestuur Stichting Rotterdamse Salon
Voorzitter van de Raad van Toezicht van het Centrum Beeldende Kunst
Bestuurslid van Het Gezelschap
Lid van de Raad van Toezicht van Stichting Stroop
Lid van de Raad van Commissarissen van het Erasmus Biomedical Fund
Commissielid van SKE
Voorzitter van het bestuur van de Stichting Zuidzijde
Bestuurslid van Stichting Klassiek in Rhoon
Lid Raad van Toezicht Stichting HERMAN

Fleur Groenendijk heeft op 27 november 2017 de K.P. van der Mandelepenning in ontvangst genomen. Deze penning staat symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap. In het Juryrapport KP F. Groenendijk 2017 is meer te vinden over de activiteiten van Fleur.

 


Joost van Gils, (directeur participaties)

Joost van Gils behaalde een master Nederlands Recht (Tilburg) en deed een postdoctoraal programma fiscaal recht en corporate finance aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 1989 is Joost betrokken bij verschillende ondernemingen waaronder tal van start-ups in uiteenlopende sectoren. Zijn jarenlange ervaring en multidisciplinaire kennis over zowel de juridische als financiële aspecten van bedrijfsvoering maken hem een deskundig, veelzijdig adviseur met een focus op transacties en waardecreatie.

Joost is betrokken geweest bij meer dan 150 participaties en succesvolle exits. Bij PG2 is hij directeur participaties. Daarnaast is hij eigenaar van VenCappa Consultants en geassocieerd met Solveigh.com (mergers & acquisitions).

In het verleden was hij onder meer lid van de Raad van Advies van Hylkema Consultants te Utrecht en commissaris bij AutoOnline te Schiphol-Rijk.

 


ot
Veerle Absil, (investment developer)

Na haar opleiding Social and Cultural Development startte Veerle in februari 2018 als interim office manager aan het Stationsplein. Op vele facetten is ze inzetbaar op kantoor, waaronder de Fleur Groenendijk Foundation, het  PR-beleid en de organisatie van de Meester (zie www.fleurgroenendijkfoundation.nl), maar haar hoofdtaak ligt bij het contact maken/onderhouden en ondersteunen van (nieuwe) participaties van PG2 Venture Capital.

 

 


Margot Bijleveld (assistente PG2)

Margot Bijleveld heeft sinds 1987 bij diverse gemeentelijke instellingen en bedrijven als management assistente, bestuurssecretaresse en directiesecretaresse gewerkt. Met ingang van 1  april 2022 is zij assistente bij PG2. Margot is ook betrokken bij de Fleur Groenendijk Foundation en GB5: In De Schijnwerper.