Category Archives: NIEUWS

Opening Upstream Festival 2021

Op 20 september was de opening van het Upstream Festival 2021 – Connecting Change Makers

Upstream Festival verbindt bedrijven, beleidsmakers, studenten en meer change-makers om een positieve impact te maken in de wereld.

Eén van onze participaties Dervis Demirtas (Oprichter & CEO van Medical X) was er ook bij samen  met prins Constantijn.

PERSBERICHT WIKKELBOATS, 16 april 2021

Wikkelboats openen in de Rijnhaven van Rotterdam

Viertal tiny houses op het water als bijzondere accommodatie en locatie voor nieuwe initiatieven

Rotterdam, 16 april 2021 – Groen licht voor Floating Rotterdam, een drijvend tijdelijk initiatief in de Rijnhaven, achter de Kop van Zuid. Sander Waterval is de initiatiefnemer en heeft eerder onder andere jachthaven “The Red Apple Marina” in Rotterdam-centrum gerealiseerd. Als eerste openen, als onderdeel van Floating Rotterdam, vier Wikkelboats. Deze duurzame drijvende ‘tiny houses’ bieden overdag ruimte aan ondernemers en ’s nachts aan eenieder die op een bijzondere locatie wil overnachten. Per 1 juli openen de eerste Wikkelboats hun deuren. Vanaf vandaag zijn ze te boeken.

 

Aan een 36 meter lange steiger worden de vier Wikkelboats aangemeerd. Deze zijn grotendeels zelfvoorzienend en de bovenzijde is gemaakt van 24 lagen gerecycled golfkarton. Initiatiefnemer Sander Waterval: “We zijn superblij dat ons plan groen licht heeft gekregen en dat we nu samen met de gemeente en andere initiatieven in en rondom de Rijnhaven een bijdrage mogen leveren aan het nóg leuker en mooier maken van dit stukje Rotterdam.” De vier Wikkelboats zijn slim ingericht zodat ze multifunctioneel gebruikt kunnen worden; overdag als vergader- of loungeplek en ’s avonds kan men er met 6-8 personen per boot overnachten. Ermee varen kan niet, daarvoor zijn de ’boats’ in de Rijnhaven niet ontworpen.

Voor bewoners rondom de Rijnhaven is al in september 2018 een bewonersbijeenkomst georganiseerd. Destijds was het plan om een brede steiger langs de Wilhelminakade te leggen in combinatie met ligplaatsen voor bewoners en passanten, een tiental Wikkelboats en het te verplaatsen Drijvend Paviljoen. Aangezien de Gemeente zelf een groot steigerpark ging aanleggen en voor het Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven geen plek meer was, is het plan aangepast tot het huidige.

Wikkelboat
Initiatiefnemer is Sander Waterval, oprichter en mede-eigenaar van jachthaven The Red Apple Marina in Rotterdam-centrum. Hij is de bedenker van de Wikkelboats. Dit zijn duurzaam gefabriceerde tiny houseboten welke multifunctioneel ingezet kunnen worden als pop-up store, vergaderruimte, woonkamer of overnachtingsplek. Twee daarvan liggen al in The Red Apple Marina en hebben in de afgelopen drie jaar wereldwijde media-aandacht gekregen.

Samenwerkingspartners
Floating Rotterdam zal met veel partijen gaan samenwerken: o.a. de Gemeente Rotterdam, LantarenVenster, Wijkraad Katendrecht, Sportmonding Rijnmond en 010Sports. Gezamenlijk wordt ervoor gezorgd dat er passende programmering komt op en rondom het steigerpark. De Wikkelboats kunnen hierbij als uitvalsbasis fungeren.

Bekijk ook deze video over Floating Rotterdam:

Bijlagen

YouTube video

Wikkelboat.nl

FloatingRotterdam Tekening close up versie 2.jpg

FloatingRotterdam Tekening overview rechts versie 2.jpg

ps_naar-kade.jpg

Binnenzijde Wikkelboat Wijnhaven Rotterdam (Foto Boje Ploeg)

 

Het Maritiem District in Rotterdam is een aanwinst rijker: De Coaster, 1 juli 2020

Wilt u Rotterdam op z’n Rotterdamst beleven?

Boek uw vergadering of overnachting dan op onze Coaster!

De Coaster in het Maritiem District

Hartje centrum Rotterdam en relatief toch heel rustig gelegen: het Maritiem District. Hier vind je de erfgoedhavens met vele antieke schepen, de typisch Rotterdamse hoogbouwtorens, diverse musea, de Oude Haven en de hipste en leukste eettentjes & bars. Onze Coaster ligt in het midden hiervan, langs het Wijnhaveneiland aan de Wijnhaven.

Wilt u gewoon een keer op een ludieke wijze overnachten of een bijzondere overnachting cadeau doen? Kies dan voor één van onze Wikkelboats.

 

TURTLE OP INSTAGRAM, 8 mei 2020

Ook benieuwd naar updates over Turtle? Volg hun Instagram account

Turtle is the first online platform where people can easily come in contact with experience experts. Crossing paths between people who understands exactly what the other is going through is no longer a coaccident. By using Turtle people can search very focused in a community of experience experts who are all willing to conversate, help and support.

Update Maartje van den Brand, 3 oktober 2019

Het klaslokaal is af!

“…Het heeft even geduurd, maar eindelijk hebben we het voor elkaar dat het nieuwe klaslokaal er staat. We gaan hem gebruiken voor de fysiotherapie van de kinderen. Onze dank is groot. 
Warme Groet uit India, 
Maartje en de kinderen”
  

Maartje redt al 12 jaar kinderen in India: ‘Ik zou maar 3 maanden blijven’

Het plan was: drie maanden vrijwilligerswerk in een tehuis in India met kinderen met een beperking. Maar toen Maartje van den Brand daar aan kwam, is ze nooit meer weggegaan. Onlangs leverde Fleur Groenendijk Venture Capital een bijdrage aan haar Stichting Japthi. Met deze bijdrage renoveert de stichting een klaslokaal in Koni, Zuid India. Lees hier het hele bericht.

 

Maartje redt al 12 jaar kinderen in India: ‘Ik zou maar 3 maanden blijven’

Het plan was: drie maanden vrijwilligerswerk in een tehuis in India met kinderen met een beperking. Maar toen Maartje van den Brand daar aan kwam, is ze nooit meer weggegaan. Onlangs leverde Fleur Groenendijk Venture Capital een bijdrage aan haar Stichting Japthi. Met deze bijdrage renoveert de stichting een klaslokaal in Koni, Zuid India. 


‘Ik had een enorme oerkracht om die kinderen te beschermen’

Lees hier meer in het RTL Nieuws interview met oprichter Maartje van den Brand.

Of luister zelf naar Maartje’s bevindingen op Radio 1 waar ze live sprak.

Bent u geïnteresseerd? Sindskort geeft Maartje ook lezingen om ook andere doelgroepen – zoals ex-verslaafde jongen – te inspireren naar aanleiding van haar verhaal. Ze spreekt over de kinderen, hoe om te gaan met tegenslagen, de veranderingen en haar eigen motiviatie. 

 

Traditionele zeiljunk Daring Duck, 25 juli 2019

De traditionele zeiljunk is officieel van Daring Duck. De zeiljunk is één van de grootste traditionele houten zeiljunks van de provincie Fujian.

Naast dat de boot wordt gebruikt als opleidingsschip voor de scouts, kan hij vanaf augustus ook gecharterd worden voor tochten, eventueel met BBQ of thee-ceremony (in Fujian een populaire manier om relaties te bestendigen).