Author Archives: admin

Uitreiking van de K.P. van der Mandelepenning

Door Sieka Romeijn van De Schakel:

Van der Mandele penning

De cheques voor de twee goede doelen. Tweede van links Leen den Otter van de stichting Klassiek in Rhoon en derde van links Leon van Barneveld van stichting HERMAN.

RHOON – Ondernemer Fleur Groenendijk uit Rhoon ontving maandag 27 november de Mr. K.P. van der Mandele penning uit handen van CvK Paul Smit in de Rotterdam Hal van het World Trade Centre.

Het is voor de achtste keer dat deze prestigieuze penning wordt uitgereikt. De penning staat symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap. Onder voorzitterschap van mr. Jan Loorbach zijn de juryleden als ´speurneuzen´ jaarlijks op zoek naar een ondernemer die in aanmerking komt voor deze penning. ,,Van belang is vooral die ondernemers in het vizier te krijgen die achter de schermen werken. Fleur Groenendijk is zo´n ondernemer”, aldus jurylid Gillis. ,,Het gaat om initiatieven die getuigen van verantwoordelijk burgerschap. Dat wil zeggen dat het initiatief primair dienstig is aan het algemeen belang en niet aan het eigen belang van de betrokken ondernemer.” Gespreksleider Jan-Dirk Stouten ondervroeg Fleur Groenendijk over de betekenis voor hem van de te ontvangen penning en zijn motieven achter zijn inzet. Jan Dirk Stouten: ,,Ik durf het bijna niet te vragen, maar wat gaat nu door u heen?” Fleur Groenendijk: ,,Ik ben zeer vereerd dat er van mij een beeld van verantwoord ondernemerschap wordt geschetst. Daar ben ik echt happy mee!” De Rhoonse ondernemer was onder meer president-commissaris van Groenendijk Yellow Cabin, een beursgenoteerd bedrijf dat is opgegaan in GE Capital Modular Space. Op velerlei terreinen ondersteunt hij maatschappelijke en bedrijfsmatige initiatieven. Met zijn Fleur Groenendijk Foundation ondersteunt hij jonge kunstenaars en architecten. De Meester is een jaarlijkse prijs die Fleur Groenendijk uitreikt aan jonge architecten om hun talenten verder te ontwikkelen. ,,Als je niet meer ‘hoeft’ wat drijft je dan?”, was de vraag van Smit. ,,De voldoening”, antwoordde Groenendijk.

PG2 investeert in een Bikkel

PG2 vindt het van belang ook impact of social investments te doen. Uit dit oogpunt heeft PG2 besloten in 2018 een Bikkel te ondersteunen. Een Bikkel is een jonge startende ondernemer met een levensbepalende lichamelijke beperking die voorgedragen wordt door de Bart de Graaff Foundation, de stichting die kort na het overlijden van Bart de Graaff is opgericht door zijn familie en vrienden.

Een Bikkel ondersteunen kan op verschillende manieren, zowel door bv een startkapitaal te doneren als ook door een jaar lang adviseren, begeleiden en het delen van kennis en ervaring, zodat de Bikkel een goede start kan maken op het terrein van ondernemen.

In januari 2018 wordt bekend gemaakt met welke Bikkel PG2 gaat samenwerken.

K.P. van der Mandelepenning

Op donderdag 26 oktober heeft de heer Loorbach aan Fleur Groenendijk bekend gemaakt dat hij op 27 november 2017 de K.P. van der Mandelepenning in ontvangst mag nemen.

Mr. K.P. van der Mandele was van 1938 tot en met 1960 voorzitter van de Kamer van Koophandel van Rotterdam en Directeur van de Bankvereniging van Rotterdam. De penning staat symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap. “U bent het als ondernemer aan uw stand verplicht om buiten de grenzen van uw bedrijf te kijken en uw fantasie te gebruiken ten dienste van de samenleving”, was één van zijn gevleugelde uitspraken.”

De jury die Fleur Groenendijk heeft aangewezen om deze penning in ontvangst te mogen nemen bestaat uit:

Jan Loorbach
Voorzitter
Advocaat bij NautaDutilh
Cherry Almeida
Jurylid
Advocaat  en eigenaar Alius law
Simon Cohen
Jurylid
Rotterdamse Ondernemersprijs winnaar 2003
Patrick Paijmans
Jurylid
Directeur Stad, gemeente Vlaardingen
Wilma Gillis
Jurylid
eigenaar Legato en directeur Benefits4kids
 

Deze penning werd eerder uitgereikt aan de volgende personen:

  • 2010: De heer D. (Daan) J.M. Dura († 13-06-2011)
  • 2011: De heer C. (Coen) van Oostrom
  • 2012: Mevrouw A. (Anna) G.J. Gruisen
  • 2013: De heer W. (Willem) van ’t Wout
  • 2014: De heer F. (Frans) J. Lavooij
  • 2015: De heer P. (Peter) Goedvolk
  • 2016: De heer C. (Cees) de Bruin

PG2 en MRO Studio

PG2 heeft geparticipeerd in een nieuwe onderneming, te weten MRO Studio van Ilse Mathijssen.
MRO Studio is een jong ontwerpbureau dat zich richt op interieur, architectuur en ruimtelijke communicatie en is nieuwsgierig naar verhalen, verhalen van het gebouw, de omgeving en bovenal naar de klant en de gebruikers. Met het verbinden van deze verhalen creëert MRO Studio bijzondere ruimtes en gebouwen.
Ilse Mathijssen heeft haar bachelor Interieurarchitect behaald en is bezig met haar master of Architecture/Urbanism.
PG2 ziet uit naar een goede samenwerking met en een goede toekomst voor MRO Studio!

Solera Nederland vindt aansluiting

Solera Nederland vindt aansluiting met het netwerk van garagebedrijven in Nederland met de overname van Autodata Nederland BV

Solera Nederland heeft bekend gemaakt dat het Autodata Nederland BV heeft verworven.
Autodata is actief op het gebied van voorraadbeheer van gebruikte auto’s bij autodealers, het hierbij behorende workflow-management, remarketing van gebruikte auto’s, online marketing en waardering/taxatie van auto’s. De volledig geïntegreerde product portfolio van Autodata voor voertuig waardering, voorraadbeheer en marketing services bevat gegevens over ongeveer één op de vier tweedehands auto’s die te koop zijn op de Nederlandse markt. De Autodata producten zullen in combinatie met CAP Automotive, welke onderneming ook recentelijk door Solera werd verworven, zorgen voor nieuwe kansen in de markt.
Quote Erik Meinders, CFOO van Solera Nederland: “Met deze overname zet Solera Nederland een belangrijke stap in het verwezenlijken van haar strategische doelstelling om de SMR-markt (Service, Maintenance & Repair) te betreden. Haar belangrijkste producten zijn WheelerDelta (voorraadbeheer, workflow en remarketing), AutoScanPro (waardebepaling, toekomstige restwaarden, workflow opname in inkoop van voertuigen en B2B handelsplatform) en Websites (voorraadzoekmachines, standaard en maatwerk websites).
De overname biedt ons toegang tot ca 2.000 autobedrijven. In combinatie met de reeds bestaande klanten van Solera Nederland zien wij mooie synergieën.”
Solera Nederland is onderdeel van het Amerikaanse Solera Holdings Inc., dat in meer dan zeventig landen wereldwijd een volledig assortiment biedt in technology solutions, shared services en consulting aan de verzekerings- en automotivesector. In Nederland zijn circa 160 Solera-medewerkers werkzaam bij de dochterbedrijven ABZ, Auto Online, Commerce Delta, Digidentity en Market Scan.

Persbericht van Autodata

Wil Brouwer neemt afscheid als directeur van AUTODATA Nederland.

Na een fantastische periode als directeur van AUTODATA Nederland is nu het moment aangebroken om het stokje over te geven aan een nieuwe generatie, aldus Wil Brouwer, initiatiefnemer en oprichter van AUTODATA. Met de start in 1992 als dataspecialist heeft AUTODATA zich door de jaren heen ontwikkeld tot een full service organisatie die applicaties en diensten biedt aan het autobedrijf, waarmee zij alle processen van inname tot verkoop kunnen optimaliseren.

Erik van den Heuvel, sinds mei 2008 werkzaam bij AUTODATA in de functie van Commercieel Directeur zal aangesteld worden als Algemeen Directeur. De afgelopen jaren is onder aansturing van Erik van den Heuvel met de hele organisatie hard gewerkt aan een nieuw AUTODATA. Fris, eigentijds en innovatief. Voor mij een prima moment om de verantwoordelijkheden over te geven aan Erik. Een bedrijf is in mijn ogen nooit klaar voor de toekomst maar kan wel dusdanig zijn georganiseerd dat het kan reageren op alles wat nodig is om de marktpositie te versterken. Mede daarom zal Robert Brouwer per 1 september a.s. officieel onderdeel gaan uitmaken van het directieteam, als Adjunct Directeur. Met zijn verregaande specialisatie in marketing, internet en consumentengedrag is het team zo op volle sterkte.

Wil Brouwer (DGA) zal als adviseur nauw betrokken blijven bij de activiteiten van AUTODATA Nederland.

Nieuwe investeringsmogelijkheden

Vanaf april 2014 gaat PG2 investeringsmogelijkheden onderzoeken in MKB ondernemingen met een goed trackrecord. Dit om nieuwe kansen te creëren voor ondernemingen waar een bancaire financiering niet lukt. Ook in gevallen van benodigd kapitaal voor een management buy in of een management buy out. Het gaat hierbij om bedragen van € 50.000 tot € 250.000 per onderneming.

PG2 investeert in Olis Callcenter voor blinden

PG2 Venture Capital heeft een aandelenbelang genomen in Olis Callcenter, www.oliscallcenter.nl,  dat is opgericht op initiatief van Latifa Aboutaleb. De participatie heeft tot doel het leveren van werkkapitaal om  verdere professionalisering van het callcenter te realiseren. PG2 heeft dit aandelenbelang mede genomen omdat het maatschappelijk belang van het callcenter groot is. Dit past prima in de serie kleinere investeringen die PG2 Venture Capital op dit moment in o.a. maatschappelijk betrokken ondernemingen doet.

Het bijzondere van Olis Callcenter is namelijk dat de medewerkers bij voorrang mensen met een visuele beperking en werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt zijn.

Olis Callcenter voert, met speciaal voor slechtziende en blinde mensen ontworpen hard- en software, telefonische marketing en enquêtes uit voor – hoofdzakelijk-  goede doelen instellingen.