DE WIKKELBOATS IN ONTWIKKELING, 4 juni 2021

 

De Wikkelboat is volop in beweging! Per 1 juli zijn, naast de twee wikkelboats in de Wijnhaven, ook vier wikkelboats in de Rijnhaven te vinden.

Ter promotie kunnen de wikkelboats tot medio juni met 10% boekingskorting op www.wikkelboat.nl worden geboekt met de kortingscode ‘Makeithappennow21!’ 

 
 
 
 

ARTIKEL UIT DE HAVENLOODS VAN VRIJDAG 16 APRIL

 

Tijdelijk slaapproject op de Rijnhaven in vier drijvende huisjes

Rotterdam – Er is groen licht voor Floating Rotterdam, een drijvend tijdelijk initiatief in de Rijnhaven van Sander Waterval. Als eerste openen vier Wikkelboats: drijvende ‘tiny houses’ die overdag ruimte bieden aan ondernemers en ’s nachts aan mensen die op een bijzondere locatie willen overnachten. Per 1 juli openen de eerste Wikkelboats hun deuren. Vanaf vandaag zijn ze te boeken.
 

Aan een 36 meter lange steiger worden de vier Wikkelboats aangemeerd. Deze zijn grotendeels zelfvoorzienend en de bovenzijde is gemaakt van 24 lagen gerecycled golfkarton. Initiatiefnemer Sander Waterval: “We zijn superblij dat ons plan groen licht heeft gekregen en dat we nu samen met de gemeente en andere initiatieven in en rondom de Rijnhaven een bijdrage mogen leveren aan het nóg leuker en mooier maken van dit stukje Rotterdam.” 

De vier Wikkelboats zijn slim ingericht zodat ze multifunctioneel gebruikt kunnen worden; overdag als vergader- of loungeplek en ’s avonds kan men er met 6-8 personen per boot overnachten. Ermee varen kan niet, daarvoor zijn de ’boats’ in de Rijnhaven niet ontworpen.

Voor bewoners rondom de Rijnhaven is al in september 2018 een bewonersbijeenkomst georganiseerd. Destijds was het plan om een brede steiger langs de Wilhelminakade te leggen in combinatie met ligplaatsen voor bewoners en passanten, een tiental Wikkelboats en het te verplaatsen Drijvend Paviljoen. Aangezien de Gemeente zelf een groot steigerpark ging aanleggen en voor het Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven geen plek meer was, is het plan aangepast tot het huidige.

Wikkelboat
Initiatiefnemer is Sander Waterval, oprichter en mede-eigenaar van jachthaven The Red Apple Marina in Rotterdam-centrum. Hij is de bedenker van de Wikkelboats. Dit zijn duurzaam gefabriceerde tiny houseboten welke multifunctioneel ingezet kunnen worden als pop-up store, vergaderruimte, woonkamer of overnachtingsplek. Twee daarvan liggen al in The Red Apple Marina en hebben in de afgelopen drie jaar wereldwijde media-aandacht gekregen.

Samenwerkingspartners
Floating Rotterdam zal met veel partijen gaan samenwerken: o.a. de Gemeente Rotterdam, LantarenVenster, Wijkraad Katendrecht, Sportmonding Rijnmond en 010Sports. Gezamenlijk wordt ervoor gezorgd dat er passende programmering komt op en rondom het steigerpark. De Wikkelboats kunnen hierbij als uitvalsbasis fungeren.